Imię Malwin
Wielkość Mały
Rasa psa Mieszaniec
Dodatkowe informacje

sterylizowany/kastrowany | szczepiony | lubi dzieci | lubi spacerować | akceptuje psy

W skrócie

MALWIN- to nieduży piesek, ma ok 3-4 lata. Do przytuliska trafił po śmierci właściciela. Dotychczasowe życie spędził na wsi, przy budzie. Teraz cieszy go każde nowe wyzwanie. Jest łagodny. Szuka pilnie domu. Jest po pełnym serwisie weterynaryjnym. Wykastrowany.

Malwin, Suzi i Lili to trójka uroczych, spokojnych, przyjacielskich psiaków, które spędziły swoje dotychczasowe życie na jednym wiejskim podwórku, przy budzie. Gospodarz umarł, a psami nie miał kto się zaopiekować. Są ze sobą bardzo zżyte, kochają i cieszą się każdym dniem i miską pełną jedzenia. Tak niedużo im do szczęścia potrzeba. Mimo, że nie znały dotąd takiego życia (spacery) szybko się przystosowały do nowych realiów.

Są niesamowite. Grzecznie czekają na zapięcie szelek, chodzą w psim zaprzęgu jakby umiały to robić od zawsze. Ze wzajemnym poszanowaniem.

Pierwsze dni w schronisku były dla nich bardzo trudne. Trzęsły się ze strachu, o spacerach nie było mowy. Stres, smutek, rozpacz – taki był początek ich „nowego” innego życia. A teraz? świetnie sobie radzą. Choć chyba dopiero w Przytulisku miały pierwszy kontakt z weterynarzem…

Malwin został wykastrowany. Lili jest po kastracji ratującej życie (miała rozległe ropomacicze). Suzi jest po pierwszej operacji usunięcia guzów na listwie mlecznej (czeka ją jeszcze druga).

Po opanowaniu dolegliwości i kastracjach, przez chwilę cała ekipa była razem w jednym kojcu. Ich przyjaźń i związanie ze sobą jest niesamowite. Była radość na wspólną budę, razem chodziły na spacery. Spokojne, miłe nienachalne. Nakarmione pysznościami, zadbane cieszyły się każdym dniem.

Niestety Malwinek opuścił je bo zmaga się z poważną dolegliwością jelitową. Ma zapewnione miejsce poza Schroniskiem, gdzie może być lepiej zaopiekowany. W lutym był kilkukrotnie hospitalizowany, ze względu na wypadające jelito. Piesek powinien być pod stałą opieką i na specjalnej diecie, nie może wrócić do przytuliska, to byłoby dla niego zagrożenie życia. Dostaje leki i specjalną karmę zakupioną przez nas, tak żeby nie obciążać jelit i dać się im spokojnie zagoić. Malwin jest niekonfliktowy, mógłby zamieszkać w domu lub mieszkaniu w bloku. Byłby psioszczęśliwy. To grzeczny piesek, spokojny na spacerach. Polubił domowe życie.

Inne zwierzaki szukające domu

KOKOS