Imię Lara
Rasa psa Mieszaniec

sterylizowany/kastrowany | szczepiony | lubi spacerować | akceptuje psy

W skrócie

piękna i smutna. W schronisku nie jest długo, ale bardzo źle znosi tutaj pobyt. Prawdopodobnie niedługo przed trafieniem do schroniska urodziła. Co stało się z jej dziećmi i czy to powoduje jej ogromny smutek? Tego nie wiemy. W ogóle bardzo mało wiemy o jej przeszłości. Ale na pewno wiemy, że bardzo chce do człowieka, a jednocześnie… jest uciekinierką.

Udało się jej ruszyć serce pary, która zdecydowała się na jej adopcję. Mieli już jednego pieska adoptowanego za pośrednictwem naszej Fundacji. Lara jednak tego samego dnia uciekła im DWA RAZY i dwa razy została złapana. Raz przez przypadkową osobę, a raz przez nasze wolontariuszki. Niestety sytuacja przerosła nowych opiekunów, nie byli w stanie na tyle zabezpieczyć domu i podwórka, żeby Lara nie miała żadnych szans na kolejną ucieczkę, więc sunia wróciła tego samego dnia do kojca.

Jakiż był nasz stres, kiedy kolejnego dnia odebraliśmy telefon, ze Lara uciekła i stamtąd. Kilka godzin poszukiwań w grupie wolontariuszy Fundacji i sympatyków schroniska nie dały rezultatu. Larę widzieli, ale nie dała się złapać. Kolejnego dnia sama wróciła do schroniska, gdy usłyszała, że pojawili się w nim pracownicy, którzy szybko zareagowali i zabezpieczyli piesię.

Lara jest wspaniała, wrażliwa, delikatna, ale trzeba mieć na nią oko, bo jak widać, jest też sprytna i wykorzysta każdy słabszy element zabezpieczeń, żeby się oddalić. Dopóki nie nawiąże się między nią a nowymi opiekunami więź, nie ma mowy o tym, żeby bez nadzoru i smyczy korzystała z podwórka czy była puszczana luzem na otwartym terenie.

Pilnie szukamy dla niej domu, bo to piękna, łagodna towarzyszka i świetny materiał na psią przyjaciółkę dla kogoś, kto da jej szansę i będzie gotowy na ten trudniejszy początek relacji.

Inne zwierzaki szukające domu

SALTO